2016 için Altın Niteliğinde SEO Kuralları


0

Google seo biz seocuların hayatına girdiğinden beri devamlı elbise değiştirmekte ve çeşitli yeniliklerle de yaşamına devam etmektedir. Birçok seo algoritmasının artık yetersiz geldiğini düşünen google çeşitli etkileşimleri baz alarak algoritmalarında ve vizyonunda gelişime ve beraberinde değişime gitmektedir.

Pek çok kural artık eskiden geçerliliği varken artık etkinliğini kaybetmekte yeni bakış açısı kazanarak ya kimlik değiştirmekte ya da tamamen etkisini kaybetmektedir.

Bugün sizlere 2015 yılını geride bırakmaya günler kala 2016 google seo için altın kurallar niteliğinde olan bilgiler vereceğiz.

Unutmadan da söylemek gerekirse bu google’nin değişimleri esnasında ülkemizdeki seo’cu arkadaşlar oldukça emek ve çaba harcamak zorunda kalacaklar.

SEO’cular için 2016 yeni kurallar öğrenme ve daha çok zaman ve çaba harcayacakları bir yıl olacağı ortadadır.

ŞİMDİ NE YAPALIM?  Sizlere 2016 google seo ip uçları için içerik planına uygun makaleler yazmanız gibi altın nitelikli tavsiyelerde bulunalım.

Burada sizlere, uzmanların içerik pazarlama yatırımlarını maksimize etmek için 2016 yılı SEO uygulama ve tekniklerini nasıl kullanılacağı hakkında altın google ipuçları sunulacaktır…2016-seo-uygulamalari-ve-seo-onerileri

1. Sitenize Gelen Müşterilerin Beklentileri

Artık sitenize sağdan soldan rastgele gelen tıklamalar değilde artık sitenize alakalı bir arama sonucunu ile ziyaretçilerin gelmesi çok önemli.  Her ne kadar da eskiden yeterki sitenize farklı ip’lerle ziyaretçi gelsin de nasıl geliyorsa gelsin di ama artık sitenize gelen ziyaretçiler hangi amaç ile geldiyse o ziyaretçilere aradığını yeterli sunmanız gerekmektedir. Eğer hala aynı mantıkla seo ile alakalı çalışmalar yapıyorsanız google arama sonuçlarında sıralamalarınızın geriye gittiğini istesenizde istemesenizde göreceksiniz.

google-2016-guncel-teknikler

* Google aramalara microstar uydu frekans ayarı nasıl yapılır yazdığınızda karşınıza ilk sırada çıkan sonuca tıkladığınızda açılacak sitede microstar uydu cihazı için kurulumdan ince ayara kadar bütün bilgileri bulabileceksiniz. Ve haliyle müşteri uydu cihazını kurarken sitenizdeki adımları takip ederek microstar uydusunu kurabilecektir.

2. Anahtar Kelime Sayısı

Artık konuyla alakalı anahtar kelime seçerken öncelikle seçiminizi başlığınızdan başlayarak makalenizin içeriğine doğru kelimeleri seçerek yapmalısınız. Bu şu anlama gelmemelidir. Manşetlerinizde kullandığınız anahtar kelimeyi direkt yazmayın. Google ye öyle bir veri gönderin ki google o cümlenizden o kelimenin anlamını çıkarsın.

Diyelim ki “En İyi Uydu Servisi” kelimesi üzerine çalışıyorsunuz. Sitenizde bu kelimelere sık sık yer vermeniz, gizli linklemelerle sitenizde çalışma yapmaktansa Google amca’dan iyi bir puan ve avantaj sağlamak istiyorsanız sadece kaliteli yayın keyfi için microstar en iyisi gibi deneyimler hakkında konuşarak bilgilendirmeler yapmalısınız. böylece başta google olmak üzere arama motorları üzerinde yerinizi ilk sıralarda bulacaksınız.

İşte bu yüzden içerik ve makale seo’cuları bu konuda epeyce kafa patlatmak zorundadırlar.

3- Kullanıcı Deneyimi

Google’nin yılda 300-500 algoritma değiştirdiğini düşünürsek google amcayı gelişi güzel seo taktikleriyle kandırabileceğinizi kafanızdan çıkartarak konumuzu irdeleyelim.

Şunu demek bu konumuzu açıklamak için bizce yeterli olmaktadır. Çalışmasını yaptığınız makalenizde konunuzu tam açıklayacak metin işçiliği yapınız. Ardından konunuzun tamamını veya belirli kısımlarını kapsayacak görsel efektler kullanınız.

Başlıklarınızı konu başlığı ardından açıklayıcı metin varsa maddelendirmelerle tam ifade edin. Ve son olarak ise varsa konuyla alakalı olarak video paylaşımı ile o konunuzu güçlendirin.

Hemen sizlere kullanıcı deneyimi ile alakalı örnek verelim.

Nazar Boncuğu Nikah Şekeri

Nazar boncuğu nikah şekeri modeli belki de popüler nikah şekerlerin en başında gelen bir modeldir. Bu model ile sizlere sunduğumuz hem uygun fiyat avantajı ile hemde popüler ve şık bir davetiye niteliğiyle nazar boncuğu 1. sırada yer almaktadır.

Nikah şekeri nazar boncuğu almak isteyenler için bu modelimizi sizlere kısacık da olsa tanıtma gereği hissettik.

nazar_boncugu_nikah_sekeriNazar Boncuğu Nikah Şekeri

Üzerinde Bulunan Süsler 

  1. Karlı organze ile tamamen kapatılmıştır.
  2. Beyaz cipso,
  3. Raket içinde badem şekeri ile aranjman yapılmıştır.
  4. Mavi kurdale ile bağlanıp üzerine beyaz inci yapıstırılmıştır.
  5. Son olarak ise arkasına magnet ve isim etiketlemesi bitirilip müşterilerimin begenisine sunulmaktadır.

Nazarlık nikah şekeri cam nazarlık tamamen kendi ithalatımız olup süslemeleri ve el işçiliği tamamen nikah marketi imalathanesinde üretilmektedir.

Nazar Boncuğu Nikah Şekeri Görseli

Nikah Şekeri Fiyatı : 1.85 TL

Nikah Şekeri Markası : Nikah Marketi

Nikah Şekeri Teslimat : 3 – 5 gün

Nikah Şekeri Malzemeleri;

  1. Karlı Organze

  2. Latex Tül

  3. Badem Şekeri

  4.  Kurdale

  5. Beyaz Cipso

  6. Raket

Nikah Şekeri Video’su

Görüldüğü üzere bir nikah şekeri alıcısı için bir modele dair ne varsa müşteriyi sıkmadan bütün açıklamaları vererek kaliteli bir tanıtım yapılmış. Sizlerde içeriklerinizde bu hususları dikkate alarak müşteri deneyimli seo içerikli makale yazabilirsiniz.

NOT: Sizlere extrem bir de fikir vererek sitelerinizde mutlaka denemenizi öneririm. Makelenizi ses kayıtıyla tanıtımını yaparakta sayfanıza sesli metnini ekleyiniz.

4. Makale Uzunluğu Önemlidir!

Eski dönem seo çalışmalarında google için 300-500 adet kelime içeren makaleler yeterli iken artık günümüzde gelişen google uygulamalarıyla bizlerden beklentileri Uzun makaleler yazın olarak değişmiş kelime sayıları da ortalama olarak 1100 – 1500 kelime arasında değişiklik göstermiştir. Çünkü uzun makaleler sayesinde mutlaka müşterilerinizin aramalarına katkı sağlayıcı içeriklere denk gelecek ve sitenize daha fazla trafik alabileceksiniz. 

Tabiki konusu kısır bilgileri sabit bir durum üzerine saatlerce hikayeler yazmaktansa sadece konuyu açıklayıcı metinlerde google için yeterli olacaktır. Fakat yeterki başka yerlerde bulunan makaleleri copy paste usülüyle paylaşmayın.

5. Mobil Cihazlar İle Uyumlu Olun

Sitenizde bulunan makaleleri yukarıdaki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi okunabilir olması çok önemlidir. Eğer sizin içeriğiniz okunaklı vede detaylı olursa böylece daha fazla insan telefonları ile haber okurken sitenize yolu düşecektir.

Hatta yapabilme veya yaptırabilme imkanınız varsa satışını yaptığınız ürünlerinizi veya firma sitenize bir android veya ios uygulaması yaptırarak insanların direkt sayfanıza girişlerini sağlamalısınız.

Netice olarak mutlaka ama mutlaka 2016 yılı için sitelerinizin mobil optimizasyonunu kontrol ederek yoksa mobil uyumlu hale getirmelisiniz.

mobil-uyumlu-web-site-yapma

Sonuç olarak 2016 yılı seo değişikliği deyin isterseniz 2016 seo uygulama ve teknikleri deyin adına yukarıda sizlere olmazsa olmazlardan bahsettiğim hususlara riayet ederek kaliteli yayınlar ile başarıyı yakalayın.

Başka bir makalemizde buluşmak üzere.

Not: Bizleri yorumsuz bırakmayın 🙂

 


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Başarısız Başarısız
0
Başarısız
Eğlence Eğlence
0
Eğlence
İnekce İnekce
0
İnekce
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Aman Allah'ım Aman Allah'ım
0
Aman Allah'ım
Kazanç Kazanç
0
Kazanç
admin

6 Comments