Pokemon GO’da İlk Ölüm Haberi!


0

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede büyük bir kitleye hitap eden Pokemon GO oyunu Nintendo tarafından piyasaya sürüldü. Oyun, sanal gerçeklik sistemine dayanarak çeşitli yerlere yerleştirilen Pokemonları bulup, diğer kullanıcıların Pokemonları ile karşılaştırmaya yönelik bir oyundur. Bu nedenle güvenlik endişesi konuşulurken ilk ölüm haberi geldi.

Meksika’da Gerçekleşti!

Meksika’nın Chiquimula kentinde gece geç saatlerde Pokemon GO oynamak için sokağa çıkan 18 yaşındaki Jerson Lopez de Leon isimli genç, 17 yaşındaki kuzeni ile Pokemon aramak için dışarı çıktı. Sonrasında tuzağa düşen iki gence adeta kurşun yağdırıldı. 18 yaşındaki Leon olay yerinde hayatını kaybederken, 17 yaşındaki kuzeni yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İki gencin hangi nedenle kurşunlara maruz kaldığını araştıran polis ekipleri uygulamanın konum bildirimi sayesinde gençlerin yerini bulan kişilerin tuzak kurmuş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Olay yerinde 20 kurşuna rastlanıldığı da belirtildi.

Uyarılar Yenilendi!

Yetkililer tarafından Pokemon GO oyuncularına çeşitli uyarılar yapılıyor. Son derece kalabalık alanlarda Pokemon avına çıkmanın bazı riskleri olduğu bildiriliyor. Bu nedenle geç olmayan saatlerde ve sakin yerlerde Pokemon aramaları gerektiğinin altı çiziliyor.

Pokemon GO oyunu için geç saatte dışarı çıkan iki gence kurşun yağdırılması sonucunda oyunun güvenliği tehlikeye attığını düşünenlerin sesi daha yüksek çıkmaya başladı. Konuyla ilgili soruşturmanın genişletildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments