Ales Sonuçları Açıklandı 20 Mayıs 2014


0

ales-sonuclari-aciklandi-2014-mayisAkademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. 

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 11 Mayıs’ta yapılan ALES ilkbahar dönemi sınavı değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Adayların cevap kağıtlarının görüntüleri de erişime açıldı. Cevap kağıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kimlik numaraları ve şifreleri ile erişilebilecek.

Sınav sorularının yüzde 10’unu oluşturan ve temel soru kitapçığı adı altında adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulan sorular, adayların, bu sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla erişime açıldı. Adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan yüzde 10) http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden kimlik numaraları ile erişebilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecekler.

Söz konusu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak, her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

Kaynak A.A


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Başarısız Başarısız
0
Başarısız
Eğlence Eğlence
0
Eğlence
İnekce İnekce
0
İnekce
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Aman Allah'ım Aman Allah'ım
0
Aman Allah'ım
Kazanç Kazanç
0
Kazanç
admin

0 Comments