2014 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları


0

2014-cumhurbaskanligi-secimi-sonuclari

Tüm Türkiye nefesini tuttu kuşkusuz bugün olacak seçim sonuçlarını bekliyor. Acaba en güçlü rakipler olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mı Cumhurbaşkanı olacak yoksa Ekmeleddin İhsanoğlu mu ? Selahattin Demirtaş’ın oy oranı belli gibi duruyor.

İşte Bu konuyla alakalı sizler için derlenen haberimiz.

10 Ağustos pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK açıklamasına göre saat 21.00’de yasağın kalkması ile birlikte haber siteleri ve televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanabilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi doğu illerinde 07.00 – 16.00 batı illerinde ise 08.00 – 19.00 saatleri arasında yapılacak. Seçimlerde oy verecek seçmenlerin yanlarında TC numarası olan kimlik bulundurmaları gerekiyor.

SEÇİM SONUÇLARI 21.00’DA AÇIKLANACAK

YSK açıklamasına göre seçim sonuçlarını saat 21.00’a kadar yayınlamak yasak ancak bu saat gerekli görüldüğü taktirde daha ileri çekilebiliyor. Seçim yasağı kalktığı andan itibaren Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın seçim sonuçları ve aldıkları oy oranları anlık olarak Anadolu Ajansı verileriyle internethaber.com sitesinde de canlı verilecek. 

Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları için hazırladığımız interaktif harita anlık olarak gelen verilerle saniyeler içinde güncellenecek.

Seçim sonuçlarını yasak kalktıktan sonra AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oy oranları sonuçlar açıklandığında sizlere bildirilecek.

PEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALIRSA NE OLACAK

2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1. turda % 50’nin üzerinde hiçbir aday oy almaz ise seçim 2. tura gidecek bu 2. tur ise 24 tarihte tekrar yapılması planlanıyor. İkinci tur seçiminde ise en çok oyu alan iki aday seçime katılacak ve % 50 ‘ye bakılmaksızın en çok oyu alan 2014 Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

Bu vesile ile 2014 cumhurbaşkanı seçiminde tüm adaylar başarılar diliyoruz. Temennimiz o ki bu ülke için hangi aday daha hayırlı ise, ve memleketimize hangi adayın daha fazla katkısı olacaksa cumhur’un seçtiği 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde 2014 Cumhurbaşkanı o olsun.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments