Sülükle Tedavi Nedir?


0

Sülükle Tedavi Nedir?

Sülük uygulaması olarak bilinen hirudoterapi, insanlığın başlangıcından bu yana hekimler tarafından uygulanan bir tedavi yöntemidir. FDA de 2014 yılından itibaren sülük tedavisini tıbbi bir yöntem olarak kabul etmiştir. Sülüklerin birçok çeşidi bulunmasının yanı sıra, tıbbi amaçla kullanılan sülüklerde çene kısmında 60 ile 100 arasında diş bulunduğu gözlemlenmiştir. Sülük tedavisi uygulanan bir kişiden sülükler tarafından yarım saatlik bir süre içerisinde bir sülük ağırlığının 5 ile 10 katı arasında kan emilmektedir.

Canlı Eczane

Sülükler, İngilizlerin tanımıyla adeta bir canlı eczanedir. Çünkü vücudumuzdaki toksinli kanı alırken aynı zamanda vücudumuza çok değişik, faydası olan maddeler de veriyor. Şuana kadar tespit edilen 120’nin üzerinde madde bulunmaktadır. Bunlar ağrıların kesilmesine, vücudumuzun yenilenmesine, insanın duygusal olarak kendisini daha iyi hissetmesine yönelik anti stres özelliği gibi birçok değişik maddelerdir. Ya da damar dolaşımında, özellikle pıhtılaşmayı önleyip dolaşımı da sağlayan maddeler gibi çok değişik enzimler salgılamaktadır. O yüzden canlı eczane olarak bilinmektelerdir.

Neştersiz Tedavi

Yine neştersiz tedavi olarak da bilinir, sülük tedavisi. Çünkü sizin estetik yönden özellikle cildinizin canlanması, kanlanması yahut o bölgede oluşmuş bir ödem varsa o ödemlerin kısa zamanda ilaç kullanmadan geçmesine de katkı sağlamaktadır.

Romatizmal hastalıklarda, ödem tedavisinde, obezite tedavisinde ve daha birçok alanlarda başarıyla uygulanan bir tedavi yolu, hirudoterapi ya da sülük tedavisi.

Sülük Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Sülük tedavisi doktorlar tarafından da önerilen çok başarılı ve sağlıklı bir tedavi yöntemi olmasına rağmen her tedavi yöntemi gibi belli kişilere uygulanabilmektedir. Yani aynı hastalığın tedavisi kişiden kişiye farklılık gösterebileceği gibi, kişiden kişiye sülük tedavisi yönteminin uygulanabilirliği de değişiklik gösterebilmektedir. Sülük tedavisi uygulanmadan önce mutlaka bir doktor kontrolüne girilmesi tavsiye edilmektedir.

Sülük tedavisi uygulanırken özellikle kansızlık olmamasına dikkat edilmektedir. Bir başka deyişle anemisi olan hastalara sülük tedavisi uygulanmaz. O yüzden öncesinde hemogram denilen kan tetkiki yapılmaktadır. Bunun dışında kanama bozukluğu, pıhtılaşma bozukluğu olan insanlara sülük tedavisi önerilmez.

Ameliyat ve Sülük Tedavisi

Ameliyat öncesinde veya sonrasında kanama durumunu etkilememesi için sülük tedavisi yapılmaz. Çünkü sülük tedavisi yapılırken biliyorsunuz sülük, vücuda kan sulandırıcı maddeler verir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında kanın sulanması kötü etkiler gösterebilir. Bu kötü etkilerin sonuçları da hastanın sağlığında olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sülük, kan dolaşımına geçip kanın akışkanlığını artırdığı için ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında da önerilmez.

Diyaliz ve Sülük Tedavisi

Diyaliz hastalarında da sülük tedavisi uygulanmaz. Ayrıca diyabette de sülük tedavisinin ne zaman yapılacağına dikkat etmek gerekir. Çünkü diyabet hastalarının belli koşullara uyması gerekmektedir. Bu ancak doktor kontrolünde belirlenebilir. Bunların dışında sülük tedavisi öncesinde kan tetkiki yapılarak ve hekim değerlendirmesi ışığında her zaman uygulanabilen bir tedavi yoludur.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments