Etkili Seo Teknikleri ve Taktikleri


0

SEO Teknikleri ve Taktikleri

Bir web siteniz var ve hedefiniz 1. sıra muhakkak. Fakat bir türlü istediğiniz sonuca ulaşamadınız. İşte biraz sabır gereken bir durumla karşı karşıya olduğunuz muhakkak. Size aşağıda onlarca maddeler halinde sıralayacağım seo tekniklerini  uygulayarak başarıya ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Dediğimiz gibi biraz sabır ve biraz özen gerekli. Bu tavsiyemizi sakın ihmal etmeyin.

20 Adımda Etkili Seo Teknikleri ve Taktikleri

 

1. Web sitenizin genelinde anahtar kelimeler kullanın

Bir çok web site bunu yapmakta ve sonuçlarını fazlasıyla almaktadır. Web sitenizde meta etiketleri sıkça kullanın ve ana sayfanızda populer yani gerçek içeriğinize en yakın olanları sabit olarak ekleyin. Ancak sürekli değişen etiketlerde olmalı yani içerik altında kullanılan etiketlerin olmasıda bunu güncel tutucaktır.

2. Bir site haritası oluşturun.

Web siteniz için site haritası oluşturmanız arama motorlarının sizin sayfalarınızı listeli bir şekilde bulmasını sağlar ve tüm linklerinizin indexlenmesini sağlar. Bu sayede tüm linkleriniz indexlenmiş olur. Google ve diğer arama motorları site haritasına çok önem vermektedirler. Birde site haritasını robots.txt dosyasına ekliyoruz onuda kesinlikle unutmayınız.

3. Flash’ı mümkün olduğunca az kullanın.

Flashlar web sitelerinde kullanılıyor ancak bunu hatalı kullananlar var örneğin sitede yoğun bir şekilde flash kullanmak sitenin arama motorundaki sırasını düşürücektir. En büyük hata ise içerikte sadece flash ekleyenler var bunlar kesinlike sıralamada inciniceklerdir.

4. Gelen Bağlantılar

Arama motorunda üst sıraya çıkabilmek için yapabiliceğiniz en iyi şeylerden biriside bağlantı’dır. İçeriğinize en yakın olan büyük sitelerden link almak veya link eklemek sizi sıralamada kesinlikle yükselticektir. Örnek olarak ben WordPress ile ilgili makaleler yazıyorum WordPress.org’da benim makalelerim yayınlandığı zaman dahada üstlere çıkıyorum.

5. Alan adı

Domain yani alan adı için yaptığınız işin ismini almak oldukça mantıklı ancak isim alırken yapılan en büyük hata benbuisiyapiyorumgelinburaya.com gibi 🙂 uzunca bir site adı almak. En iyi yöntem kesinlikle akılda kalıcak isimler olmalı. Örneğin: rooteto, Google, Yahoo, Bing, Alexa, Amazon bu tarz isimler kesinlikle akılda kalıcıdır.Kendi işinizin ismini alırkende en önemli anahtar kelimeyi düşünerek alırsanız sizde akılda kalıcı isim alabilirsiniz.

6. www yada www olmayan

sitenize iki yolla da girişi sağlayın.

7. Siteniz Basit Tasarıma Sahip Olsun

Çok değerli bir söz “Tekerleği yeniden icat etmeyin”. Sitenizin tasarımında basit olmaya çalışın çok fazla resim renkler butonlar aşırı flashlar fln sitenize girişleri yavaşlatır giren kullanıcıları rahatsız eder. Hızlı ve basit bir site hem kullanıcı beğenisini alır hemde Google gibi arama motorları tarafından üst sıralara çıkmanızı sağlar.

8. Sitenizde Alt kategorileri fazla olmamalı.

Kök dizininden sonra tek kategoriniz olsun. Kategoriler altında yeni kategoriler fln olması sizin için zarara yol açabilir. Alt kategori açmak için kesinlikle fazla bir sebebiniz olması gerekiyor bu nedenle alt kategori açarken dikkat edin.

9. Anahtar Kelimeli Kategoriler Oluşturun.

Kategoriler oluştururken en çok önemli olan anahtar kelimenize göre kategori oluşturmak, Genel, Kategorisiz, Çöp gibi kategoriler yerine tam anlamlı ve arama motorunda en çok aratılan kelimeler kullanın. “Resimler, Videolar, Teknoloji, Donanım” gibi kategoriler oluşturmanız sizin için çok faydalı olucaktır.

10. Ürün URL’leriniz Kısa Olmalı

URL Konusunda kesinlikle kısa linkler oluşturmaya çalışın ve dinamik url’ler oluşturun.

11. Sayfa Uzantılarınızı Tire’li Yapın

URL’lerinizde tireyi kesinlikle kullanınız. Her kelimede (-) kelimesini kullanmanız yeterli olucaktır. Ancak tüm bağlantılarını elle oluşturuyorsanız (_) kullanmanızı öneririm. WordPress kullanıcıları boşluk bıraktığında sistem otomatik olarak (-) koyar. WordPress Kullanııcları çok şanslı.

12. Navigasyon

Her kategorinize alakalı kelimelerle şuan da bu sayfadasınız, şu sayfanın şu konusundasınız gibi navigasyonlar oluşturarak misafirlerinize yardımcı olun haliyle google ye yardımcı olacaksınız.

13. Başlık (title)

Web sitenizdeki her bağlantı için bir title oluşturmanız gerekiyor bunun içinde 60 karakter kesinlikle önerilen bir sistemdir. 60′ı geçmemeye çalışın. WordPress kullanıcıları gene şanslı kullandıkları başlıklar title oluyor. Ancak WordPress kullanmıyorsanız title’nize dahada dikkat etmeniz gerekiyor.

14. Açıklama Meta Etiketi (Description)

Yazınızın kısa bir açıklamasını oluşturun description etiketine eklemeniz gerekiyor. Bunun içinde en fazla 160 karakter öneriyorum fazlasını yapmayın çoğu arama motoru 160′ı geçmez. Bu yüzden meta etiketinizi eklerken dikkat etin ve kesinlikle description etiketini oluşturun.

15. Kelime Meta Etiketi (Keywords)

Kelimeler bir sitenin arama motorunda içeriğine göre üste çıkmasında en faydalı olan şeydir aslında. Etiketler kesinlikle içeriklerinizi daha üst sıralara çıkarıcaktır. Meta Etiket sistemini zorunlu kullanmanız gerektiğini düşünüyorum.

16. Robots Meta Etiketi

Bir sitenin arama motorları tarafındna incelenip incelenmeyeceğini site sahibide karar verebiliyor. Bunun için arama motorlarına sizlerin bu site indexlensin veya indexlenmesin gibi meta robot etiketi eklemeniz gerekmektedir.

17. Başlık öz niteliği (title=””)

Linklerinizi oluştururken href’e link verdikten sonra title=”” kısmınıda eklemeniz gerekiyor. Bu kullanıcılar için değil arama motorları tarafından çok önemlidir ve kesinlikle iyi bir yöntemdir.

18. Alt Etiketi (alt=””)

Alt resimlere verilen isim etiketidir. Bir resimin adını title ile değilde alt=”araba resmi” gibi ifade edersek o resime gerçek ismini vermiş oluruz. Buda arama sonuçlarına yansıyacaktır.

19. HTML ve Daha fazla metin

Bir HTML Sayfada kesinlikle fazla metin girilmelidir.

20. Bütün Bu İşlemler İçin Sabırlı Olun

İşte seonun 20 taktiği içerisinde sabır demiştik. Sizlerde sitenizde seo yapmak istediğinizde sabrınızı gerçekten muhafaza etmelisiniz.

Bir kaç siteden yararlanarak oluşturduğumuz bu yazımızda umarız sizlere faydalı olabiliriz.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Başarısız Başarısız
0
Başarısız
Eğlence Eğlence
0
Eğlence
İnekce İnekce
0
İnekce
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Aman Allah'ım Aman Allah'ım
0
Aman Allah'ım
Kazanç Kazanç
0
Kazanç
admin

0 Comments